divendres, 19 d’octubre del 2012

El Cyberbullying

L'assetjament escolar és un comportament prolongat d'insults verbals, rebuig social, intimidació psicològica i/o agressivitat física d'un individu cap a a altre (o diversos). Quan aquest assetjament es produeix en l'àmbit de les TIC, es quan parlem del cyberbullying.

"PROTEGELES" és una eina a l'abast de tothom que facilita informació sobre el assetjament i en el qual pots denunciar qualsevol tipus d'abús. Amb només set anys de diferència ha rebut més de 110.000 denuncies, i es van arribar a trobar proves suficients de delicte en més de 9.000 pàgines.
Aquestes denuncies es poden agrupar en tres grans continguts il·legals:
  • Terrorisme
  • Racisme
  • Drogues

El treball d'aquesta pàgina no només es centra en la localització de pàgines, de pornografia infantil, la denuncia de pedòfils, etc., sinó que també comporta una important tasca preventiva.

El món d'Internet i les noves tecnologies, tal i com hem anat parlant en diverses entrades, és un món en canvi constant. Els problemes o situacions de risc es produeixen de forma molt ràpida i en ocasions difícilment es poden preveure.

Algunes de les estadístiques que ens ha ofert la pàgina, són les següents:
  1. Només un de cada tres menors que utilitza habitualment Internet, té com objectiu la recerca d'informació.
  2. Quasi la meitat dels menors que es connecten a Internet ho fa en molta freqüència, diàriament.
  3. Els menors es connecten menys de 5 hores a la setmana, un 65,5%.
  4. La gran majoria d'adolescents utilitzen Internet de forma habitual a casa seva, un 84%.
  5. I per acabar, a l'hora de buscar i trobar informació per realitzar els treballs escolars, només la meitat dels menors troben amb facilitat la informació necessària.
La campanya s'està desenvolupament sota l'eslògan: "Exprime la Red", amb la intenció de mostar als menors les enormes possibilitats que ofereix Internet, i els normes o recomanacions necessàries per a que la seva utilització sigui realment satisfactòria. Alhora faciliten informació als pares, mares, tutors legals o mestres i educadors.


Per acabar, us adjuntem el link de la pàgina de la qual hem extret la informació, i un slideshare elaborat per nosaltres per tal d'explicar als adolescents d'entre 14 i 16 anys com poder detectar, aturar o què fer davant d'una situació d'assetjament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada